Ro      Ru      En

 


Prima pagină  »  ȘTIRI ȘI EVENIMENTE  »  Noutăți
Noutăți
Peste 15 mii de oameni au participat la deschiderea sezonului de iarnă la OrheiLand, construit la inițiativa lui Ilan Shor. Potrivit tradiției, totul este gratuit!
Publicat: 24.12.2023   

Chiar înainte de Crăciun pe stil nou, a fost deschis sezonul de iarnă la OrheiLand, cel mai mare parc de distracții din țară și regiune, construit la inițiativa lui Ilan Șor.

Aici a fost instalat și un brad și s-a deschis cea mai frumoasă piață de Crăciun. O atmosferă fabuloasă domnește datorită miilor de figurine luminiscente, ornamente și decorațiuni de diferite dimensiuni și culori.

Ca de obicei, intrarea la toate atracțiile parcului este gratuită pentru toată lumea. În plus, vizitatorii OrheiLand primesc bilete gratuite la Circul italian Bonaccini. La deschiderea parcului de distracții au participat cincisprezece mii de oameni din toată țara.

Vizitatorii OrheiLand au fost întâmpinați de orchestra Căminului cultural regional „Andrei Suruceanu” din orașul Orhei. Artiștii s-au dechizat în Moși Crăciun, spre bucuria tuturor celor prezenți în parc.
La scurt timp după aceasta, luminile de sărbători, inclusiv cele de pe spectaculosul pom de Crăciun din parc, au fost aprinse de Mister Orhy, talismanul și noul simbol al OrheiLand, care și-a făcut apariția la eveniment, ieșind dintr-o cutie uriașă plină cu baloane colorate. A fost organizată și cel mai frumos târg de Crăciun din țară, care a reunit artizani și comercianți din municipiul Orhei și din raion. Aceștia așteaptă vizitatori cu diverse delicii. Iubitorii de artă pot admira sau cumpăra obiecte de artizanat deosebite, originale, decorațiuni și ornamente tipice sărbătorilor de iarnă, jucării, accesorii, bijuterii și mâncăruri tradiționale. Târgul este dominat de aromele de vin fiert și alte băuturi calde de sezon, plăcinte, dulceață și alte preparate îndrăgite de copii și adulți.

Potrivit tradiției, cu ocazia deschiderii sezonului de iarnă la OrheiLand, echipa lui Ilan Șor a pregătit și un spectacol neobișnuit pentru copii, care s-au distrat alături de animatori și personaje din desenele animate preferate. În plus, copiii pot vizita reședința lui Moș Crăciun din parc, unde primesc cadouri.

Carusele, rollercoaster, turnul stelelor, gravitatea zero și alte atracții din parc au fost deja vizitate de toți cei care doresc să-și potolească setea de adrenalină.

Printre principalele atracții ale OrheiLand se numără un patinoar lung de 800 de metri, conceput pentru oameni de toate vârstele.

Intrarea la patinoar, precum și la toate celelalte atracții de pe teritoriul OrheiLand, este gratuită, așa cum a fost stabilit de la bun început de omul de afaceri și filantropul Ilan Șor, la inițiativa căruia a fost construit parcul de distracții, care crește în fiecare an.

Înainte de a apăsa „butonul magic”, care a aprins luminile și a transformat OrheiLand într-un tărâm de basm, au răsunat felicitări cu ocazia redeschiderii parcului și în cinstea minunatelor sărbători de iarnă.

Primarul orașului, Tatiana Cociu, a venit la eveniment alături de fiica sa: „În numele Primăriei Orhei și al echipei lui Ilan Șor, vă mulțumim că ați venit să dăm startul împreună sărbătorilor de iarnă în cel mai frumos parc de distracții din țară. Vă felicit cu ocazia acestui eveniment fabulos și minunatelor sărbători de iarnă. Aici vă așteaptă atracții grozave și multe surprize. Ne bucurăm că fiecare copil și adult are ocazia să se distreze gratuit la OrheiLand. Ne bucurăm că faceți parte din istoria noastră.”

Iar fostul primar al orașului, Pavel Verejanu, a anunțat o nouă surpriză din partea lui Ilan Șor pentru vizitatorii OrheiLand - bilete gratuite la celebrul circ italian „Bonaccini”. Artiștii au pregătit un program amplu cu numeroase acrobații în aer, clovni, momente comice pentru copii și adulți, jongleri, numere de magie, iluzionism, acrobații statice, coregrafii și multe alte surprize. Spectacolele vor începe duminică, 24 decembrie, și vor dura până la sfârșitul sezonului de iarnă la OrheiLand.„An de an, OrheiLand oferă vizitatorilor din ce în ce mai multe surprize și noi atracții. Anul acesta, Circul Bonaccini din Italia va evolua aici pe tot parcursul sezonului de iarnă. Ilan Șor a promis că va construi un circ la Orhei și știm că se va ține de cuvânt. Îi mulțumim pentru tot ce face pentru Republica Moldova. Ne bucurăm că toți copiii vor putea veni în acest parc fără să-și facă griji de câți bani au părinții lor în buzunar”, a declarat fostul primar al orașului Orhei Pavel Verejanu. Au răsunat sincere felicitări și din partea deputaților Partidului „ȘOR” Marina Tauber, Reghina Apostolova și Vadim Fotescu.

„Mă bucur că ați venit la OrheiLand în număr atât de mare. Echipa noastră lucrează din greu pentru a se asigura că toate evenimentele din OrheiLand sunt organizate la cel mai înalt nivel, pentru că ne dorim să vă bucurați să veniți aici din ce în ce mai des. Mulțumită sprijinului dumneavoastră, știm că avem pentru ce să luptăm și că trebuie să mergem mai departe. Ceea ce am făcut la Orhei și în alte localități conduse de echipa noastră arată că muncim, că știm să construim proiecte sociale și de infrastructură, precum și cum să ne petrecem timpul liber. Orhei este familia noastră. Mă închin în fața Dumneavoastră. Toată țara ne invidiază. Credem că 2024 va fi un an decisiv pentru Moldova, iar toată țara va fi ca Orheiul. La mulți ani! Fie ca toate planurile și visele voastre să devină realitate”, a spus deputatul Marina Tauber. „Începând cu anul 2018, la OrheiLand au loc sărbători de iarnă și de vară. În fiecare an sperăm că Anul Nou ne va aduce schimbări în bine care au lipsit anul acesta. Să sperăm că 2024 va fi un an cu adevărat bun. Nicăieri altundeva nu veți vedea ceea ce vedeți la OrheiLand și ne bucurăm că mulți copii vin aici. La mulți ani tuturor! Pace, căldură și bunătate”, a spus deputatul Reghina Apostolova, care este și viceprimar al municipiului Orhei. „Orheiul reprezintă invidia altor orașe datorită acestui parc. În numele echipei lui Ilan Șor, vă felicit cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Vă doresc tuturor sănătate, pace în inimile voastre, în casa voastră, în țară și în lume. Ne dorim ca aceste sărbători să fie de neuitat pentru copii. În 2023, echipa lui Ilan Șor a implementat multe proiecte. Vom munci pentru ca 2024 să fie chiar mai bun decât acesta”, a promis deputatul Vadim Fotescu.

De asemenea, vicepreședintele raionului Orhei Marina Cravcenco, colega sa Irina Bogaciuc, viceprimarul municipiului Orhei Valerian Cristea și reprezentantul lui Ilan Șor și Partidului „ȘOR” la Orhei Cristina Cojocari au transmis cele mai bune urări tuturor celor prezenți la OrheiLand. Au răsunat urări de bine și din partea președintelui partidului „Șansă”, Alexei Lungu, care a participat la eveniment alături de colegele de partid Victoria Șapa și  Cristina Vulpe.

„Povestea de Crăciun începe la Orhei! Guvernul actual încearcă să ne strice sărbătorile, dar nu îi reușește. Chișinăuienii trebuie să-și amintească că guvernele criminale au luptat împotriva artiștilor și apoi au dat foc cărților. Exact asta face Maia Sandu și actualul guvern. Noi, cei din Orhei, orașul rezistenței internaționale, știm să organizăm cele mai frumoase evenimente. OrheiLand nu mai este doar un parc, este Republica Moldova. Acesta este un loc în care copiii zâmbesc, în care oamenii în vârstă se simt bine și în care tinerii se gândesc la viitorul Republicii Moldova. Viitorul minunat al Moldovei nu începe la Chișinău, ci aici, la Orhei. Îi mulțumesc lui Ilan Șor pentru crearea acestui parc, unde de obicei vin cu familia mea numeroasă. OrheiLand este plin de lumină nu numai datorită instalațiilor de iluminat, ci și datorită luminii din inimile fiecăruia dintre voi. Sărbători fericite!”, a declarat Alexei Lungu, președintele partidului „Șansă”. „Vă mulțumim tuturor celor care au confirmat că munca pe care o facem în fiecare zi merită continuată. Îmi exprim recunoștința lui Ilan Șor, care este forța motrice din spatele echipei, dându-ne speranța că Moldova poate fi stăpână la ea acasă. Sărbători fericite”, a spus Marina Cravcenco.

„Aici în OrheiLand există o lume uimitoare, plină de culoare. Acesta este un parc de distracții pentru toți copiii din Republica Moldova, în special pentru copiii din municipiul Orhei și din raion. Visele devin realitate aici. De mulți ani, copiii au o copilărie fericită. Să aveți o vacanță minunată, dragi copii!” – a spus Cristina Cojocar. Ulterior, a luat cuvântul primarul din Taraclia, Veacheslav Lupov: „De fiecare dată vin cu bucurie la Orhei și OrheiLand, pentru că nu există un astfel de parc în altă parte în țară. Sper ca astfel de parcuri să fie construite în sudul și nordul țării. Cu toate acestea, OrheiLand va rămâne locul în care dorești să vii și să revii. Iar Orheiul este cel mai frumos și bun pentru trai oraș din țară. Noua istorie a Moldovei a început tocmai din Orhei. Sărbători fericite tuturor! Rămâneți la fel de frumoși, buno și veseli”, a spus Veacheslav Lupov. Cu ocazia deschiderii sezonului de iarnă, la OrheiLand a fost organizat un concert cu participarea interpretei Mariana Mihailă, precum și a unuia dintre cele mai frumoase cupluri de artiști din țara noastră, Corina Țepeș și Costi Burlacu, care au încântat publicul cu cântecele lor despre dragoste și dor. Antonia, una dintre cele mai frumoase artiste din România, a făcut furori și ea pe scena OrheiLand. Fanii l-au întâmpinat pe cântăreț cu aplauze și urale. Artista a mulțumit oamenilor pentru buna dispoziție și le-a urat sărbători fericite. Printre alte surprize la OrheiLand s-a numărat și formația românească Accent, care a venit în Moldova cu „un buchet de trandafiri” – cea mai cunoscută melodie a lor. Formația a fost de acord să cânte la OrheiLand după ce cântărețului rus de origine georgiană Irakli Pirtskhalava, care trebuia să evolueze sâmbătă, i s-a interzis intrarea în Moldova de către autoritățile de la Chișinău.

Motivul a fost că artistul și alte persoane cică nu îndeplineau condițiile necesare pentru intrarea în Moldova. Într-un videoclip afișat pe scena OrheiLand, Irakli Pirtskhalava a declarat că concertul său nu a fost anulat, ci amânat și și-a exprimat speranța că va evolua în curând în fața publicului din țara noastră. Totodată, el a mulțumit fanilor săi din Moldova pentru susținere.

În acest context, deputatul Marina Tauber a declarat: „Să-i mulțumim cu toții pentru asta Maiei Sandu cu ghilimelele de rigoare pentru ceea ce nu face ea pentru țară.Guvernul a comis încă o crimă. Pe de o parte, echipa lui Ilan Șor face tot posibilul să aducă frumusețe, artiști celebri, pentru ca sărbătorile de iarnă să aibă farmec, pe de altă parte, doamna mereu nemulțumită și supărată vede dușmani atât în ​​cei care vor să intre în țară, cât și în cetăţenii moldoveni. Cu toate acestea, întotdeauna găsim soluții. Regretăm că artistul Irakli Pirtskhalava nu a evoluat în această seară, dar ne bucurăm că prietenii noștri din grupul Accent au fost de acord să vină la noi.”

În cadrul concertului, primarul de onoare al municipiului și raionului Orhei, Ilan Șor, a vorbit în direct, felicitându-i pe toți cu ocazia sărbătorilor de iarnă și urându-le ca toate dorințele și visele lor să devină realitate. Totodată, Ilan Șor a recunoscut că îi este dor de orheieni și este sigur că se va reîntâlni cu ei în curând. De asemenea, a rezumat rezultatele anului 2023 și a vorbit despre planurile pentru anul viitor.

„Dragii mei prieteni, știți că echipa mea și eu am construit acest parc pentru voi. Vrem să vă placă totul, vrem să vă simțiți bine, vrem să vă distrați, vrem ca copiii din Orheiul nostru să fie fericiți, să râdă și să se bucure. Dragi prieteni, anul acesta a fost greu. Am luptat împreună, dar am supraviețuit. Am avăt căderi, ne-am ridicat și am mers înainte. Am supraviețuit și pentru că suntem împreună, suntem o mare familie și o forță pe care nimeni nu o poate învinge, nici prin amenințări, nici prin șantaj, nici prin forță, nici prin nimic, pentru că suntem împreună. Dragi prieteni, anul acesta va fi foarte important. Sunt sigur că anul acesta voi și eu, noi, orheienii, vom intra cu pași fermi în Moldova și vom începe să o schimbăm, așa cum ne schimbăm Orheiul împreună cu voi. Orheiul a fost, este și va fi centrul iubirii noastre și centrul țării noastre!” a asigurat Ilan Șor. Astfel, toată lumea își va putea petrece sărbătorile și vacanța de iarnă la OrheiLand, unde accesul în parc și la toate atracțiile va fi, ca și până acum, gratuit. Din 23 decembrie până la sfârșitul lunii ianuarie, OrheiLand va fi deschis în fiecare luni de la 16:00 la 21:00. De marți până duminică inclusiv, programul de funcționare a parcului de distracții este de la 10:00 la 21:00. Totuși, atracțiile vor fi deschise zilnic până la ora 20:00. Din 2018, când s-a deschis OrheiLand, până în prezent, parcul a fost vizitat de milioane de oameni din țară și din străinătate. Atmosfera fabuloasă, lumini strălucitoare și tot felul de decorațiuni pot fi admirate nu doar la OrheiLand, ci și în centrul și pe străzile orașului Orhei, unde în urmă cu două săptămâni a fost dat startul sărbătorilor de iarnă.

 


Accesări: 612

Alte Noutăți

Publicat: 29.04.2024   
Accesări: 68
Tradițiile frumoase continuă la Orhei. Autoritățile locale, alături de echipa lui Ilan Șor se pregătesc cu mare entuziasm pentru cel mai așteptat eveniment al primăverii - Târgul de Paști! Citeşte mai mult...
Publicat: 28.04.2024   
Accesări: 64
Stimați orheieni, Citeşte mai mult...
Publicat: 28.04.2024   
Accesări: 90
Orheiul a sărbătorit solemn Ziua Drapelului de Stat al Republicii Moldova. Orașul a îmbrăcat haine de sărbătoare, iar în piața Vasile Lupu au răsunat discursuri în cinstea acestui simbol al identității noastre naționale. Citeşte mai mult...
Publicat: 27.04.2024   
Accesări: 142
Dintr-o simplă alimentară, într-un supermarket modern – prin această transformare a trecut unul dintre cele 5 magazine sociale staționare “Merișor” din Orhei. Citeşte mai mult...
Publicat: 27.04.2024   
Accesări: 177
Cu prilejul sărbătorii profesionale a lucrătorului din gospodăria de locuințe și deservire comunală, care se sărbătorește în a patra duminică a lunii aprilie, am felicitat personalul angajat în acest important sector. Citeşte mai mult...
Publicat: 27.04.2024   
Accesări: 185
Astăzi, 27 aprilie, marcăm Ziua Drapelului de Stat al Republicii Moldova. Tricolorul albastru, galben și roșu a fost desemnat oficial Drapel de Stat pe 27 aprilie 1990. Citeşte mai mult...
Publicat: 26.04.2024   
Accesări: 194
În calitate de primar al municipiului Orhei, îmi exprim nedumerirea față de speculațiile lansate de către șeful IGP, Viorel Cernăuțeanu, potrivit căruia eu, în calitate de primar, aș fi împiedicat organele de urmărire penală care investighează cazul răpirii și uciderii Anei-Maria Guji să preia înregistrările de pe camerele de supraveghere video din orașul Orhei. Citeşte mai mult...
Publicat: 26.04.2024   
Accesări: 180
Pe un teritoriu de aproximativ 7 hectare, au fost făcute numeroase îmbunătățiri, care au transformat parcul într-un loc perfect pentru petrecerea unui mod de viață activ și sănătos. Citeşte mai mult...
Publicat: 25.04.2024   
Accesări: 186
Anul acesta se împlinesc 38 de ani de la cel mai mare și mai teribil accident nuclear din istorie,care a avut loc la centrala nucleară de la Cernobîl - un eveniment tragic care a schimbat destinele a mii de oameni. Citeşte mai mult...
Publicat: 24.04.2024   
Accesări: 193
Dragi Orheieni, în cadrul bilunarului de amenajare, salubrizare și înverzire, este organizată o acțiune de salubrizare a municipiului Orhei. Citeşte mai mult...
Publicat: 23.04.2024   
Accesări: 208
Ziua Internațională a Cărții este sărbătorită în fiecare an pe 23 aprilie. Citeşte mai mult...
Publicat: 22.04.2024   
Accesări: 247
Anual, începând cu 1970, data de 22 aprilie marchează Ziua Pământului, un eveniment sărbătorit la nivel internațional. Citeşte mai mult...
Publicat: 19.04.2024   
Accesări: 210
Autoritățile municipale din Orhei continuă să modernizeze infrastructura orașului și să creeze un mediu mai sigur și mai plăcut pentru toți locuitorii.  Citeşte mai mult...
Publicat: 18.04.2024   
Accesări: 193
Primăria municipiului Orhei, cu sprijinul echipei lui Ilan Șor, a inițiat un proiect de amploare pentru îmbunătățirea infrastructurii în diferite zone ale orașului, inclusiv în cartierul Nordic. Locuitorii caselor sociale de pe strada Iachir vor putea folosi în curând o nouă cale de acces, complet renovată, care va fi conectată la șoseaua națională. Citeşte mai mult...
Publicat: 17.04.2024   
Accesări: 379
Echipa partidului „ȘOR” continuă să renoveze infrastructura municipiului Orhei, îndeplinindu-și angajamentele asumate în fața cetățenilor. Trei străzi importante din cartierul Nistreana au intrat în reparație, lucrările fiind desfășurate în cadrul programului lansat de Ilan Șor. Citeşte mai mult...
Publicat: 15.04.2024   
Accesări: 288
Dragi Orheieni, în cadrul bilunarului de amenajare, salubrizare și înverzire, este organizată o acțiune de salubrizare a municipiului Orhei. Citeşte mai mult...
Publicat: 10.04.2024   
Accesări: 340
Numeroase utilaje au fost mobilizate pe șantierul viitorului drum de acces către orașul Orhei. Este vorba de noul tronson al străzii Ștefan cel Mare, construit la inițiativa primarului de onoare al municipiului Ilan Șor. Citeşte mai mult...
Publicat: 08.04.2024   
Accesări: 379
Astăzi începe Recensământul Populației și Locuințelor care se va desfășura în perioada 8 aprilie-7 iulie în fiecare oraș și sat din Republica Moldova! Citeşte mai mult...
Publicat: 07.04.2024   
Accesări: 375
Primăria Orhei va contribui în toate modurile posibile la restaurarea mormintelor comune și a altor obiecte memoriale legate de Marele Război pentru Apărarea Patriei. Anunțul a fost făcut de edilul municipiului, Tatiana Cociu, în cadrul ceremoniei de aniversare a 80 de ani de la eliberarea orașului Orhei. Citeşte mai mult...
Publicat: 06.04.2024   
Accesări: 427
Orhei a marcat 80 de ani de la eliberarea de sub ocupația fascistă. Sute de oameni au mărșăluit în memoria eroilor și victoriei, acompaniați de fanfara Centrului raional de cultură „Andrei Suruceanu”. Printre ei – cetățeni de rând, demnitari, deputați, diplomați ai Ambasadelor Rusia și Belarus, oaspeți din Găgăuzia. Citeşte mai mult...

1 - 20 din 1590

ORHEI ÎN IMAGINI
Vezi galeria foto
Ultima actualizare: Luni, 29 aprilie 2024
© 2024 Primaria orașului Orhei - Republica Moldova
Toate drepturile rezervate

 

PAGINA ÎN SUS

Total vizitatori unici: 63821   Total ieri: 2222   Total azi: 769