Ro      Ru      En

 


Prima pagină  »  EU4Culture
EU4Culture
Vizită de studiu la HUBuri creative
Publicat: 07.04.2022   

Luni, 4 aprilie 2022, Primăria municipiului Orhei a organizat pentru un grup de orheieni creativi o vizită de studiu la HUBuri creative din Chișinău ArtCor, MediaCor, Digital park. Vizita a avut loc în cadrul procesului de elaborare a Strategiei de Dezvoltare Cultural-Creativă a municipiului Orhei și are ca scop extinderea viziunii privind oportunitățile pe care ni le oferă industria cultural creativă.

Grupul este format din persoane creative din domeniile: Literatură, Design și artă vizuală, Artă culinară, Media Arts&IT, meșteșugărit, Muzică și artă scenică, Film.
 
Pentru a elabora o strategie lucrativă, care va stimula și va favoriza dezvoltarea culturii și a industriei creative la Orhei, implicăm în proces membri ai comunității, reprezentanți profesioniști și pasionați de cultură din sectoarelor public, antreprenorial și asociativ. 
 
Dezvoltarea culturală a orașului este preocuparea continuă a liderilor Primăriei municipiului Orhei. Prin inițierea și implementarea de astfel de proiecte, activități și măsuri Primăria tinde să utilizeze eficient și să valorifice resursele culturale, să stimuleze inovarea și coeziunea orheienilor din domeniul creativ. 
Primăria Orhei elaborează Strategia de Dezvoltare Cultural-Creativă a municipiului cu suportul financiar al Uniunii Europene.
 
EU4Culture este un proiect de patru ani finanțat de Uniunea Europeană pentru a sprijini cultura și sectorul creativ, cu un accent special pe orașele care nu sunt capitale din țările Parteneriatului Estic. Proiectul își propune să contribuie la transformarea culturii într-un motor de creștere și dezvoltare socială în întreaga regiune. EU4Culture este implementat de Institutul Goethe (conducător), Institut FrancaisGeorgie, Institutul Cultural Danez, Centrele Cehe.
 
 

Accesări: 866

Alte EU4Culture

Publicat: 27.02.2023   
Accesări: 441
Proiectul EU4Culture, finanțat de UE, anunță cel de-al treilea apel pentru granturi de mobilitate pentru a sprijini artiștii și profesioniștii din domeniul cultural din țările Parteneriatului Estic: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Republica Moldova și Ucraina. Acest apel se concentrează în special pe sprijinirea candidaților din orașele care nu sunt capitale. Citeşte mai mult...
Publicat: 23.06.2022   
Accesări: 813
Orhei, 20 iunie 2022 – Primăria municipiului Orhei a inițiat procedura de elaborare a proiectului de decizie al Consiliului municipal Orhei ”Cu privire la aprobarea Planului Strategic de dezvoltare culturală a mun. Orhei 2022-2027”. Citeşte mai mult...
Publicat: 11.06.2022   
Accesări: 966
În perioada 19-20 mai 2022, la Tbilisi, Georgia, o delegație din Orhei, condusă de primarul municipiului dl Pavel Verejanu, a participat la Prima Conferință Regională EU4Culture, în cadrul căreia proiectul a creat „EU4Culture Cities Network”. Citeşte mai mult...
Publicat: 15.11.2021   
Accesări: 825
Pentru acest proiect echipa Primăriei municipiului Orhei împreună cu echipa Consiliului Raional Orhei dar și a Bibliotecii Publice ”Alexandru Donici” au depus un efort comun în urma căruia s-a reușit obținerea acestor rezultate. Urmează o ultimă etapă pentru care vom munci toți împreună. Citeşte mai mult...

ORHEI ÎN IMAGINI
Vezi galeria foto
Ultima actualizare: Joi, 18 aprilie 2024
© 2024 Primaria orașului Orhei - Republica Moldova
Toate drepturile rezervate

 

PAGINA ÎN SUS

Total vizitatori unici: 64099   Total ieri: 2225   Total azi: 1047