Serviciile ”Centrul de Dezvoltare Locală și Regională din Municipiul Orhei”
Strategia de Efieciență Energetică și surse regenerabile.
Cartografierea potențialului de eficiență energetică, cu ajustarea unor exemple și descrieri a măsurilor de EE și utilizare a SEER care pot fi implementate pentru a soluționa problemele legate de consumul de energie, eficiența și raționalizarea resurselor, probleme cu care se confruntă majoritatea comunităţilor și persoanelor din Moldova.
P.S.D.S-E - Planul strategic de dezvoltare socio-economică.
Conceptul de dezvoltare durabilă desemnează totalitatea formelor și metodelor de dezvoltare socio-economică care se axează în primul rând pe asigurarea unui echilibru între aspectele sociale, economice și ecologice și elementele capitalului natural.
PLAM – Planul local de acțiune pentru mediu.
Politica de mediu europeană se bazează pe principiile precauției, prevenirii, corectării poluării la sursă și „poluatorul plătește”. Programele multianuale de acțiune pentru mediu stabilesc cadrul pentru viitoarele acțiuni în toate domeniile politicii de mediu. Acestea sunt integrate în strategiile orizontale și sunt luate în considerare în cadrul negocierilor internaționale în materie de mediu. Nu în ultimul rând, punerea în aplicare este fundamentală.
Strategia CPV – Comunitate prietenoasă vârstei.
Conceptul de „Comunitate prietenoasă vârstei” a fost dezvoltat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) ca o abordare care răspunde la îmbătrânirea populației și promovează incluziunea și contribuția persoanelor în etate la viața comunității. În cadrul acestei abordări, atenția este orientată pe mediul fizic și social din comunitate, care sunt privite ca factori determinanți esențiali ai faptului dacă oamenii pot rămîne sănătoși, independenți și autonomi până la bătrânețe.
Studii de fezabilitate.
Studiul de fezabilitate reprezintă o analiză incipientă în faza de inițiere a unui proiect ce stabilește potențialul proiectului de a îndeplini eficient totalitatea cerințelor tehnice dorite și de a fi rentabil economic. Printr-un studiu de fezabilitate se analizează utilizarea rațională și eficientă a resurselor materiale, umane, financiare și se determină modul în care sunt satisfăcute cerințele tehnice și economice impuse de activitățile desfășurate cu ajutorul proiectului propus.
Plan de afaceri.
Instrument de planificare ce are rolul de a oferi o mai mare vizibilitate asupra țelurilor și evoluției unei anumite afaceri căreia îi este dedicat. Planul de afaceri constituie un instrument indispensabil întreprinzătorilor ce construiesc o afacere sau caută parteneri, managerilor ce propun proiecte noi altor persoane sau instituții de finanțare, instituțiilor ce gestionează fonduri pentru proiecte de investiții, gestionarilor de proiecte în cadrul așa-numitelor „incubatoare de afaceri” etc. Rolul planului de afaceri este nu numai de a demonstra că afacerea merită finanțată, ci și de a ghida întreprinzătorul începând cu primul an de operare a afacerii. Implementarea lui înseamnă control și adaptare în funcție de evoluția reală.
Alte servicii.
Elaborarea notelor conceptuale și scrierea proiectelor. Monitorizarea proiectelor, serviciilor. Sondaje sociologice și studiu de caz, diverse cercetări, evaluări, monitorizări, expertize. Instruiri și training-uri. Stagii de formare profesională și dezvoltare personală.