Ro      Ru      En

 


Prima pagină  »  Stația Salvare pe Apă Orhei
Stația de Salvare pe Apă Orhei

 

Şeful Staţiei de salvare pe apă Orhei: Sinţov Alexandr   (CV)

Date de contact:

Adresa: mun.Orhei, str.Dorobanți f/n

Tel: 076741845

 

Staţia de salvare pe apă Orhei, a devenit subdiviziune a Primăriei mun. Orhei în anul 2012, fiind trecută la balanţa de la Î.M ”Servicii Comunal-Locative” Orhei cu un număr de 9 (nouă) angajaţi.

Până în anul 2016, Staţia de salvare pe apă a activat cu acelaşi număr de angajaţi, având în dotare strictul necesar pentru sezonul rece a anului şi o barcă cu vâsle pentru reacţionare în situaţii excepţionale pentru sezonul estival de vară. În primăvara anului 2016, în urma restaurării şi amenajării plajei aferente lacului orăşenesc, Staţia a primit în dotare barcă conflabilă cu motor şi a fost asigurată cu combustibil pentru acţiuni de intervenţii şi preîntâmpinare a situaţiilor excepţionale pe apă.

În anul 2018, pe malul lacului orăşenesc a fost amenajată o nouă zonă de scăldat. Astfel, lărgindu-se zona de acţiune a Staţiei de salvare pe apă, inventarul staţiei a fost completat cu încă o barcă conflabilă cu motor.

Datorită creşterii numărului de vizitatori a zonei de agrement aferentă lacului orăşenesc, în anul 2019 către Consiliul municipal Orhei a fost înaintat şi aprobat Regulamentul intern a Staţiei de salvare pe apă Orhei, în care este prevăzut modificările privind planul de acţiune a Staţiei, cât şi o lărgire de state pe perioada sezonului estival de vară în măsură de 20 de persoane.

La moment, siguranţa persoanelor ce se odihnesc pe toată zona de agrement aferentă lacului orăşenesc Orhei, este asigurată, pe perioada rece a anului de către 9 persoane, iar în perioada sezonului estival de vară, de 29 de persoane.

 

Componența Stației:

  • Şeful Staţiei de salvare pe apă Orhei 
  • 2 Scafandrieri
  • 6 Salvamari
  • 20 de Salvamari pe o perioadă de 5 luni (Mai – Septembrie)

 

 

Documente ataşate
pdf, 9 MB


Prima pagină  »  Stația Salvare pe Apă Orhei

ORHEI ÎN IMAGINI
Vezi galeria foto
Ultima actualizare: Luni, 18 martie 2024
© 2024 Primaria orașului Orhei - Republica Moldova
Toate drepturile rezervate

 

PAGINA ÎN SUS

Total vizitatori unici: 63803   Total ieri: 2161   Total azi: 751