Ro      Ru      En

 


Prima pagină  »  Orașe-poli de creștere în Republica Moldova
Orașe-poli de creștere în Republica Moldova
La data de 14 decembrie curent, membrii Unității de Implementare a Proiectelor Orhei (UIP), au participat la cursul de instruire pe segmentul aspectelor tehnice în infrastructură.
Publicat: 15.12.2022   

Cursul cu genericul „Îmbunătățirea Capacităților Instituționale pe Segmentul Aspectelor Tehnice în Infrastructură”, dedicat partenerilor de nivel local, regional și central este organizat de Solidarity Fund PL în Moldova, în cadrul proiectului „Consolidarea capacităților partenerilor la nivel local și regional”.

Scopul activității este crearea și consolidarea capacităților Unităților de Implementare a Proiectelor (UIP) în cadrul celor șase orașe-poli: Orhei, Cahul, Comrat, Ungheni, Edineţ, Soroca, lucru realizat cu ajutorul Solidarity Fund PL în Moldova inclusiv prin colaborarea cu Agențiile de Dezvoltare Regională din țară și în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova.

Secretara de stat a MIDR, Ana Mardare, a menționat importanța dezvoltării capacităților instituționale la nivel regional și local în contextul implementării Programului Național de dezvoltare a orașelor-poli de creștere.

Evenimentul l-a avut în calitate de expert și trainer pe Dr. conf. univ. Alexandru Railean, care a vorbit celor prezenți despre aspectele-cheie tehnice în infrastructură, ținând cont de cadrul normativ în vigoare, instrumente și procese tehnice, precum și gestionarea riscurilor.

Această activitate este implementată în contextul procesului de implementare a Programului Național de dezvoltare a orașelor-poli de creștere 2021-2027, cu suportul programului polonez de cooperare pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Polone (Polish Aid).

Le mulțumim organizatorilor pentru cel de-al treilea modul tematic din seria celor cinci de instruire organizat!


Accesări: 1062

Alte Orașe-poli de creștere în Republica Moldova

Publicat: 14.11.2022   
Accesări: 813
Vizita de studiu este organizată de Solidarity Fund PL în Moldova cu scopul studierii experienței mun. Orhei în crearea și organizarea activității Instituției Publice ”Centrul de Dezvoltare Locală și Regională din Municipiul Orhei” (Unitatea de Implementare a Proiectelor), înființată prin Decizia Consiliului municipal Orhei nr.6.22 din 15.07.2022 și implementării practicilor de succes ale mun. Orhei privind dezvoltarea urbană. Citeşte mai mult...
Publicat: 30.05.2022   
Accesări: 931
În perioada 25-27 mai 2022, membrii Unităților de Implementare a Programului, reprezentanții Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova și Agențiilor de Dezvoltare Regională, au participat la cursul de planificare strategică în contextul procesului de implementare a Programului Național de dezvoltare a orașelor-poli de creștere 2021-2027. Citeşte mai mult...
Publicat: 15.04.2022   
Accesări: 1072
Sesiunea de instruire, care a durat 5 zile, a fost organizată de Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, cu susținerea Solidarity Fund PL în Moldova, Citeşte mai mult...
Publicat: 18.11.2021   
Accesări: 1056
Astăzi, primarii, viceprimarii și reprezentanți ai Unităților de Implementare a Proiectelor din cadrul orașelor-poli de creștere în Republica Moldova: Orhei, Edineț, Soroca, Ungheni, Cahul și Comrat, au efectuat o vizită de studiu în municipiul Ungheni. Citeşte mai mult...
Publicat: 05.11.2021   
Accesări: 993
În cadrul întrunirii au participat dl Dorin ANDROS, expert rezident Solidarity Fund PL în Moldova, Citeşte mai mult...

ORHEI ÎN IMAGINI
Vezi galeria foto
Ultima actualizare: Joi, 01 ianuarie 1970
© 2024 Primaria orașului Orhei - Republica Moldova
Toate drepturile rezervate

 

PAGINA ÎN SUS

Total vizitatori unici: 64588   Total ieri: 3903   Total azi: 1536