Ro      Ru      En

 


Prima pagină  »  CDLR ORHEI  »  Noutăți
Noutăți
Primarii pentru Creștere Economică (M4EG)
Publicat: 25.11.2022   

Primăria mun.Orhei, îsî manifestă intenția de aderare la rețeaua „Primarii pentru Creștere Economică” (M4EG), și a deveni membru a acestei rețele, inițiativa UE implementată prin intermediul UNDP.

Inițiativa „Primarii pentru Creștere Economică” (M4EG) își propune să impulsioneze creșterea economică și crearea locurilor de muncă în țările Parteneriatului Estic, concentrându-se pe consolidarea capacităților autorităților publice locale (APL), crearea proceselor de inovare incluzive pentru elaborarea inițiativelor și investițiilor în portofolii de proiecte, într-un mod care să aducă beneficii tangibile cetățenilor.

În timp ce se bazează pe succesele și lecțiile învățate în cadrul primei etape, noua inițiativă pentru primari va introduce instrumente și practici moderne pentru a aborda provocările actuale și viitoare ale localităților din țările Parteneriatului Estic. Orașele și satele din rețeaua M4EG vor beneficia de formare și dezvoltare a capacităților, precum și de activități de schimb de cunoștințe axate pe dezvoltarea unor strategii inovatoare de creștere, care sunt contextualizate și se bazează pe ecosistemele locale. 

Autoritatea publică locală se angajează în principal să accelereze creșterea economică locală durabilă și incluzivă, dezvoltarea și crearea de locuri de muncă prin proiectarea de noi intervenții locale care să reunească rezidenții, mediul de afaceri și comunitățile societății civile.
 
Apelul își propune să sprijine răspunsul imediat la criză, precum și recuperarea pe termen lung a autorităților publice locale din Republica Moldova, inclusiv sprijinirea refugiaților ucraineni, pe tot parcursul anului 2022-2023.
 
DETALII: www.undp.org


Alte Noutăți

Publicat: 21.12.2022   
Primăria municipiului Orhei, a devenit membrul Inițiativei „Primarii pentru Creștere Economică” (M4EG), finanțată de UE și implementată de PNUD, care a lansat un concurs de granturi pentru a sprijini eforturile de răspuns la criză și de redresare a autorităților locale. Citeşte mai mult...
Publicat: 18.11.2022   
La data de 07.11.2022 curent, Șeful Instituției Publice ”Centrul de Dezvoltare Locală și Regională din Municipiul Orhei” Mihail GANDRABURA și Directorul Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Centru Pavel TROFIN, au semnat un Acord de parteneriat în vederea inițierii și implementării acțiunilor comune pentru dezvoltarea socio-economică a Regiunii Centru. Citeşte mai mult...
Publicat: 14.11.2022   
Vizita de studiu este organizată de Solidarity Fund PL în Moldova cu scopul studierii experienței mun. Orhei în crearea și organizarea activității Instituției Publice ”Centrul de Dezvoltare Locală și Regională din Municipiul Orhei” (Unitatea de Implementare a Proiectelor), înființată prin Decizia Consiliului municipal Orhei nr.6.22 din 15.07.2022 și implementării practicilor de succes ale mun. Orhei privind dezvoltarea urbană. Citeşte mai mult...

ORHEI ÎN IMAGINI
Vezi galeria foto
Ultima actualizare: Miercuri, 29 mai 2024
© 2024 Primaria orașului Orhei - Republica Moldova
Toate drepturile rezervate

 

PAGINA ÎN SUS

Total vizitatori unici: 64968   Total ieri: 4269   Total azi: 1916