Ro      Ru      En
Prima pagină  »  ȘTIRI ȘI EVENIMENTE  »  Noutăți
Noutăți
Echipa lui Ilan Șor continuă reparațiile de amploare a drumurilor din Orhei
Publicat: 12.10.2021   

Municipiul Orhei continuă să fie un mare șantier și să se modernizeze rapid. Alte două străzi secundare au fost renovate, după 50 de ani. Este vorba despre străzile Răzeșilor și Plugușorului, din sectorul Lupoaica, care se află în imediata vecinătate cu cel mai mare parc de distracții din Republica Moldova – „Orheiland”. De-a lungul anilor, localnicii de pe cele două străzi au făcut numeroase reclamații în care au cerut nici mai mult, nici mai puțin decât să aibă un drum civilizat pe care să poată merge. Iată că doleanțele lor au fost auzite.

Locuitorii de pe strada Răzeșilor, sătui să mai umble prin praf și noroi, sunt bucuroși că ploile de toamnă, dar și alte precipitații nu le vor mai da bătăi de cap.
 
„Când ploua era imposibil de mers pe această stradă. Acum este foarte bine”, a spus o localnică.
 
„O viață întreagă am locuit aici și nimeni nu a reparat acest drum până acum. Am umblat prin glod, până nu demult. Era foarte greu. Acum suntem foarte bucuroși. Îi mulțumim dlui Șor și întregii sale echipe! Sunt foarte bravo!”, a menționat o altă localnică.
 
„Ani în șir am mers printr-un glod și o mizerie îngrozitoare. Acum este foarte frumos. De 40 de ani de când locuiesc pe această stradă, nu a fost astfel”, a afirmat o femeie.  
 
„De 60 de ani locuiesc aici. Glodul era până la genunchi, umblam în cizme de cauciuc. Abia anul acesta s-a făcut un drum cum trebuie. A fost asfaltat cumsecade. Îmi place”, a spus un vârstnic.
 
Aceeași situație a fost și pe strada Plugușorului, unde, la fiecare ploaie, noroiul punea stăpânire pe acest drum. Acum, situația s-a schimbat radical.
 
„Este foarte, foarte frumos! Mulțumim din suflet! Am crezut că vom ajunge la bătrânețe și nu vom avea astfel de drum. Până nu demult, practic nu ieșeam din curte. Trebuia să mergem cu greu, erau numai râpi, ambulanțele nu puteau urca pe acest deal. Acum e minunat, e frumos și bine. Să trăiască Ilan Șor mulți ani!”, a spus o locuitoare a străzii Plugușorului.
 
Inginerul-șef al Întreprinderii Municipale Servicii Comunal-Locative Orhei, Nicanor Pulbere, a menționat că lucrările de reparație a străzii Plugușorului au durat o lună și jumătate și că acestea au fost efectuate conform unor noi tehnologii.
 
„Lucrările au fost făcute calitativ. Oamenii sunt mulțumiți, fiindcă timp de 50 de ani, această stradă nu a mai fost reparată. Drumul a fost renovat conform unei tehnologii noi, s-a folosit plasă sudată din metal pentru betonare pentru ca să nu se deterioreze și să fie rezistentă la îngheț-dezgheț”, a precizat inginerul-șef Nicanor Pulbere, responsabil de renovarea străzii Răzeșilor și Plugușorului.
 
În context, primarul municipiului Orhei, Pavel Verejanu, a declarat că, până în prezent, la Orhei, s-au betonat aproape 4 500 de metri pătrați de drumuri, care au o garanție de cel puțin 25 de ani.
 
„Așteptările oamenilor au un bun sfârșit. Au fost betonate drumurile dintr-o întreagă mahala. Și șoferii pot circula în siguranță. S-a folosit beton armat. Apele pluviale, care spălau aceste drumuri și creau o mulțime de probleme, nu le vor mai da bătăi de cap oamenilor. Sper că timp de 25 de ani, cel puțin, veți uita de noroi, iar copilașii vor fi în siguranță când vor merge la grădiniță și școală. Vă îndemn să aveți în continuare încredere în noi, deoarece noi suntem cei care realizăm toate gândurile voastre”, a afirmat Pavel Verejanu.
 
La rândul său, președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a menționat că investițiile în proiectele de infrastructură vor continua.
 
„Suntem bucuroși că am reușit să renovăm drumul și în acest sector privat de locuințe. La renovarea acestei străzi au fost implementate cele mai noi tehnologii, care permit drumurilor aflate în pantă să fie de calitate și să corespundă celor mai dificile condiții climaterice. Vom continua să investim în infrastructura din municipiul și raionul Orhei. Acest municipiu este un model de dezvoltare a tuturor orașelor din întreaga țară”, a specificat Dinu Țurcanu.
 
Prezent la evenimentul de inaugurare a străzii renovate, deputatul Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a accentuat că implementarea proiectelor de infrastructură și nu numai este posibilă numai dacă cetățenii vor fi uniți, vor avea un interes comun și încredere în echipa Partidului „ȘOR”.
 
„Ilan Șor este cel care, împreună cu dvs., - locuitorii orașului Orhei și echipa sa, a început transformările radicale, în 2015. Echipa noastră se ține de cuvânt și orice ar fi, va realiza proiectele pe care le-a promis. Noi vom merge înainte și vom implementa toate proiectele menite să le asigure oamenilor confort și siguranță. Evenimentele de inaugurare a acestor drumuri este o sărbătoare mică, dar cu un rezultat mare pentru fiecare locuitor al acestui sector. Vrem ca în continuare să fim uniți, solidari și să obținem cât mai multe victorii în fața și altor provocări pe care le vom avea”, a declarat deputatul Marina Tauber. 
 
Și deputatul Ilan Șor dă asigurări că va continua să investească în proiecte de infrastructură, astfel încât localitățile administrate de echipa sa să se dezvolte. 
 
„Împreună cu echipa mea am făcut multe promisiuni și nu ne vom lăsa până când le vom îndeplini. Municipiul Orhei, dar și celelalte localități în care ne bucurăm de susținere și încredere, vor fi modernizate, iluminate și le vom oferi perspectivă de viitor. Împreună putem face lucruri mărețe. Am demonstrat de mai multe ori că suntem o echipă puternică, care se ține de cuvânt”, a declarat Ilan Șor.
 
Proiectele de infrastructură din Orhei au început să fie realizate din 2015, după venirea lui Ilan Șor în funcția de primar al localității. La inițiativa edilului, Primăria a început, în premieră pentru întreaga țară, reconstrucția străzilor cu forțele și resursele proprii. Acest lucru permite autorităților locale să optimizeze cheltuielile, iar din banii economisiți să efectueze și alte proiecte sociale. De la preluarea administrării orașului Orhei de către echipa lui Ilan Șor, 80 la sută din drumurile din municipiu au fost reparate.
 
Anul trecut, autoritățile din municipiul Orhei au reparat integral toate arterele principale din oraș. În acest an, sunt renovate capital mai multe străzi secundare. Lucrările sunt executate de drumarii din Orhei, fapt care garantează calitate și o economie de circa 30%. În ultimii șase ani, investițiile în renovarea infrastructurii rutiere au crescut, la Orhei, de cel puțin patru ori.
 

Accesări: 372

Alte Noutăți

Publicat: 06.12.2021   
Accesări: 54
Elevele fac parte din Proiectul JOBS Moldova - „Orientare Profesională în Mediul de Afaceri şi Şcoli”, desfăşurat de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării al Republicii Moldova în 3 instituţii de învăţământ general şi profesional în colaborare cu Universitatea Pedagogică Zurich din Elveţia. Citeşte mai mult...
Publicat: 03.12.2021   
Accesări: 46
În fiecare an, data de 3 decembrie marchează Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, cu scopul de a promova o mai bună înțelegere a problemelor cu care se confruntă persoanele cu nevoi speciale şi susţinerea demnităţii, a drepturilor şi a bunăstării acestora, pentru că, fiecare zi din viața persoanelor cu dizabilități înseamnă dificultăți și suferințe. Este, totodată, o ocazie pentru o schimbare de atitudine faţă de aceste persoane, prin eliminarea barierelor în ceea ce priveşte implicarea lor în diverse domenii de activitate. Citeşte mai mult...
Publicat: 01.12.2021   
Accesări: 50
Această zi este un bun prilej pentru prevenirea infecției cu HIV, dezvoltarea unor atitudini tolerante și non-discriminatorii față de persoanele infectate și asigurarea unui tratament optim, precum și îngrijiri alături de suport social. Citeşte mai mult...
Publicat: 01.12.2021   
Accesări: 45
Ziua de 1 Decembrie, este ziua de suflet și simbol al victoriei, speranței, curajului și solidarității poporului român, ziua când cele mai profunde aspirații ale națiunii române, realizarea României Mari – au fost împlinite. Citeşte mai mult...
Publicat: 30.11.2021   
Accesări: 188
Primarul orașului Orhei, Pavel Verejanu, a demontat, în această dimineață, într-un live pe Facebook, minciunile grosolane spuse de către reprezentanții candidatului Nicolae Grigorișin despre azilul de câini de la Orhei. Totul a pornit de la un video postat de candidatul la funcția de primar al Bălțiului, Nicolae Grigorișin, în care este prezentat azilul. Doar că cei care au filmat imaginile au arătat doar o mică parte a acestuia, mai exact o zonă îngrădită a azilului, unde câinii mai puțin agresivi se pot plimba în voie. Iar azilul propriu-zis nu a încăput în imaginile postate de Grigorișin. Citeşte mai mult...
Publicat: 27.11.2021   
Accesări: 109
Una din prioritățile care și le-a trasat conducerea raionului și municipiului Orhei este atragerea investițiilor și crearea unui mediu favorabil pentru dezvoltarea afacerilor, în special a celor bazate pe procesul de producere, care presupun și crearea locurilor de muncă, dar și asigurarea consolidării economiei întregii regiuni. Citeşte mai mult...
Publicat: 27.11.2021   
Accesări: 58
Astăzi, 27 noiembrie 2021, conducerea raionului și municipiului Orhei a participat la ceremonia de deschidere oficială a Campionatului Deschis al Școlii Raionale de Sport la BOX – ediția 2021. Citeşte mai mult...
Publicat: 25.11.2021   
Accesări: 271
În legătură cu falsurile lansate în spațiul public și atacurile la adresa administrației mun. Orhei Citeşte mai mult...
Publicat: 21.11.2021   
Accesări: 146
Dimineața, de către parohul bisericii Prot. Mitr. Serghei Stângaci, a fost săvârșită Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la biserica Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil din mun.Orhei. Citeşte mai mult...
Publicat: 20.11.2021   
Accesări: 76
Creştinii ortodocși îi sărbătoresc pe Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril, cunoscuţi drept conducătorii cetelor de îngeri, păzitorii oamenilor de la naştere şi până la moarte şi călăuze ale sufletelor în drumul acestora spre rai. Citeşte mai mult...
Publicat: 17.11.2021   
Accesări: 254
La eveniment au participat peste 15 voluntari, dornici să contribuie la lupta împotriva încălzirii globale și a schimbărilor climatice. Citeşte mai mult...
Publicat: 15.11.2021   
Accesări: 183
Pentru acest proiect echipa Primăriei municipiului Orhei împreună cu echipa Consiliului Raional Orhei dar și a Bibliotecii Publice ”Alexandru Donici” au depus un efort comun în urma căruia s-a reușit obținerea acestor rezultate. Urmează o ultimă etapă pentru care vom munci toți împreună. Citeşte mai mult...
Publicat: 13.11.2021   
Accesări: 145
Astăzi, 13 noiembrie 2021, în inima verde a Moldovei, s-a dat start Campaniei de plantare a arborilor „Plantează-ți viitorul”. Citeşte mai mult...
Publicat: 12.11.2021   
Accesări: 481
Uneori este prea greu să accepți noutăți triste. Cu profundă durere în suflet am aflat despre trecerea în neființă a unei persoane extraordinare – Domnul Igor Druță, directorul parcului de distracții OrheiLand . Citeşte mai mult...
Publicat: 05.11.2021   
Accesări: 578
În seara de 8 noiembrie, la ora 19:30, toată lumea este invitată la un concert online, pentru a sărbători împreună Hramul Orheiului, orașul reușitelor, tradițiilor și oamenilor de suflet! Citeşte mai mult...
Publicat: 05.11.2021   
Accesări: 264
Au mai rămas zile numărate până a fi sărbătorit Hramul municipiului Orhei, iar până atunci, precum stă bine adevăraților gospodari, la inițiativa domnului Primar Pavel Verejanu, angajații Primăriei, dar și ai întreprinderilor municipale au participat la Campania de salubrizare de Toamnă. Citeşte mai mult...
Publicat: 29.10.2021   
Accesări: 302
Aproape toate străzile, situate în zona limitrofă a celui mai mare parc de distracții din Moldova - „Orheiland”, sunt modernizate, la inițiativa echipei Partidului „ȘOR”. De această dată, a fost renovat și dat în exploatare strada Valul lui Traian, care nu a văzut vreodată betonul sau asfaltul, iar după fiecare ploaie era plină de noroi. În plus, din cauza drumului plin de gropi, accesul ambulanțelor era dificil. Citeşte mai mult...
Publicat: 27.10.2021   
Accesări: 113
Creştinii ortodocşi de stil vechi sărbătoresc în data de 27 octombrie a fiecărui an, pe Sfânta Maică Parascheva, considerată apărătoarea Moldovei, intrată în atenţia şi în sufletul poporului și cinstită în chip deosebit, întrucât de mai bine de 350 de ani moaștele ei, aduse la Iași de către domnul Vasile Lupu, așezate în ctitoria sa – Biserica Sfinții Trei Ierarhi,  sunt izvor de bine­cu­vân­ta­re și însă­nă­to­șire duhovnicească și trupească pentru toți cei care o cheamă în rugăciune să fie mijlo­ci­toa­re către Preamilostivul Dum­ne­zeu. Citeşte mai mult...
Publicat: 26.10.2021   
Accesări: 225
Un nou proiect de mare anvergură este realizat, la Orhei, la inițiativa echipei Partidului „ȘOR”. Grădinița-creșă „Curcubeu” nr. 12, din sectorul Lupoaica, este renovată integral. În prezent, la această instituție preșcolară, au loc ample lucrări de reparație, care sunt pe ultima sută de metri. Autoritățile municipale și raionale, dar și reprezentanții Partidului „ȘOR” susțin că grădinița modernizată își va deschide ușile pentru copii, în luna noiembrie. Citeşte mai mult...
Publicat: 20.10.2021   
Accesări: 192
Ședința de astăzi a fost inițiată cu un minut de reculegere în memoria Doamnei Ala Buracovschi ce pe parcursul multor ani a asigurat şi îndeplinit funcția de Secretar al Consiliului Municipal Orhei. Citeşte mai mult...

1 - 20 din 1199

ORHEI ÎN IMAGINI
Vezi galeria foto
Ultima actualizare: Marți, 07 decembrie 2021
© 2021 Primaria orașului Orhei - Republica Moldova
Toate drepturile rezervate

 

PAGINA ÎN SUS

Total vizitatori unici: 63541   Total ieri: 752   Total azi: 489