Ro      Ru      En

 


Prima pagină  »  ȘTIRI ȘI EVENIMENTE  »  Noutăți
Noutăți
Ilan Șor: Orheiul a fost și va fi capitala sărbătorilor de iarnă
Publicat: 10.12.2023   

Feeria sărbătorilor de iarnă este la ea acasă, la Orhei. Unul dintre cele mai frumoase și așteptate evenimente ale anului – inaugurarea Pomului de Crăciun și aprinderea luminilor de sărbătoare, a avut loc sâmbătă, 9 decembrie. Și de această dată, locuitorii orașului Orhei se pot lăuda cu cel mai frumos brad și cele mai spectaculoase ornamente de sărbători, care au împânzit centrul și străzile municipiului, creând o imagine de poveste. Primarul de onoare și cetățean al municipiului Orhei, Ilan Șor, la inițiativa căruia, de aproape zece ani, localitatea se bucură de cele mai frumoase evenimente, a dat asigurări că Orheiul a fost și va fi capitala sărbătorilor de iarnă.

Din 2015, Pomul de Crăciun de la Orhei se află în top 10 cei mai înalți și frumoși brazi din Europa. Anul acesta nu este o excepție. Este la fel de frumos și impunător. Bradul măsoară peste 24 de metri. Zeci de mii de luminițe multicolore de pe Pomul de Crăciun, împodobit și cu sute de globuri, turtă dulce și acadele uriașe, au fost aprinse în prezența a mii de locuitori ai orașului și raionului Orhei, precum și a oaspeților municipiului, care au venit din toată țara. Atmosfera de poveste a fost completată cu un recital extraordinar de muzică de fanfară, dedicată sărbătorilor de iarnă, și cu un concert la care au evoluat artiști de la noi, dar și din România.

La numărătoarea inversă de dinaintea aprinderii luminilor de pe Pomul de Crăciun au participat reprezentanți ai conducerii municipiului Orhei, în frunte cu proaspătul edil Tatiana Cociu, fostul primar Pavel Verejanu, și viceprimarul municipiului Orhei, Cristina Cojocari.

„Mă bucur că sunteți prezenți la sărbătoarea noastră de poveste. Împreună cu echipa lui Ilan Șor, am depus eforturi mari pentru ca evenimentul de astăzi să fie unul de neuitat. Am pregătit multe surprize pentru voi, noi decorațiuni, pe placul tuturor. Vă felicit cu ocazia sărbătorilor de iarnă și vă mulțumim că sunteți alături de noi. La mai mult și la mai mare, vă iubim!”, este mesajul transmis de proaspătul primar al municipiului Orhei, Tatiana Cociu. 

„Sunt bucuros să fiu alături de echipa Ilan Șor pentru a le mulțumi pentru sprijinul acordat. Orhei a dovedit că este o familie și vă mulțumesc pentru asta! Aici în inima Moldovei, am decis să fiu și astăzi alături de echipa lui Ilan Șor, pentru a vă mulțumi pentru sprijinul pe care ni-l acordați în continuu. Orheiul a demonstrat că este o familie, motiv pentru care vă mulțumesc! Aici, în inima Moldovei, sub protecția Codrilor, Orheiul duce faima Moldovei în Europa. Orhei va deveni cel mai frumos oraș din Europa! Vă felicit cu ocazia sărbătorilor de iarnă!”, a adăugat fostul primar al orașului Orhei, Pavel Verejanu.

„Trăim astăzi emoții de mare bucurie. Vă mulțumim tuturor celot care se află, aici, la Orhei. Sunteți oamenii care aduceți energie, emoții și multă speranță. La mulți ani, Orhei!”, a menționat viceprimarul municipiului Orhei, Cristina Cojocari.

Cu urări de bine a venit și președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu.

„Bradul din Orhei este cel mai înalt și cel mai frumos din toată țara. Anul 2024 va fi unul deosebit, la fel de complicat ca și acesta care trece, dar noi, moldovenii, întotdeauna am trecut cu încredere, cu speranță în ziua de mâine și prezența dumneavoastră aici demonstrează acest lucru. La mulți ani, dragii noștri! Să trăiască municipiul Orhei, să trăiască Republica Moldova!”

La eveniment au participat și deputații Partidului „ȘOR”, care, de asemenea, au transmis mesaje de felicitare și asigurări că lucrurile bune vor continua la Orhei.

„În 2015, la inițiativa lui Ilan Șor, la Orhei, a fost inaugurat cel mai înalt și mai frumos Pom de Crăciun din Republica Moldova. De atunci și până în prezent, brazii s-au aflat în topul celor mai spectaculoși din Europa și așa va fi pentru timp încolo. Asta vorbește despre faptul că Orheiul rămâne a fi cel mai frumos și invidiat oraș din țară. Niciun alt oraș nu se dezvoltă cu pași rapizi, așa cum se întâmplă în cazul Orheiului. Vă doresc tuturor pace și armonie în familiile dumneavoastră. La mulți ani!”, a afirmat deputatul Partidului „ȘOR”, Reghina Apostolova, care, anterior, a deținut și funcția de viceprimar al municipiului Orhei.

„Suntem împreună de mai bine opt ani. În tot acest timp, am petrecut împreună cele mai frumoase sărbători. Suntem o familie, care, în pofida tuturor provocărilor, suntem învingători. Toate evenimentele de la Orhei sunt deosebite. Vă mulțumim pentru sprijinul necondiționat. Vă felicit cu ocazia evenimentului de astăzi, dar și cu ocazia sărbătorilor care urmează. Fie ca 2024 să fie un an mai bun, să ne aducă fericire, zâmbete și momente prețioase alături de cei dragi!”, a fost urarea deputatului Marina Tauber.

La inaugurarea Pomului de Crăciun de la Orhei au participat și bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, care a venit cu un mesaj din numele locuitorilor Găgăuziei.

„Sunt încântată să mă aflu la acest eveniment frumos. Tot ceea ce face echipa lui Ilan Șor este extraordinar și cel mai bun. Din numele locuitorilor Găgăuziei, vă felicit cu ocazia sărbătorilor de iarnă și noului an care se apropie. Tot ceea ce este mai frumos urmează”, a specificat Evghenia Guțul.

Și primarul orașului Taraclia, Veaceslav Lupov, i-a felicitat pe orheieni.

„Venim din sudul Moldovei. Nu am putut rata o asemenea frumusețe. În curând, și la Taraclia urmează să fie inaugurat Pomul de Crăciun și ne inspirăm de la Orhei. Sunt încântat de tot ceea ce văd aici. Echipa lui Ilan Șor, cu adevărat, aduce frumosul și confortul peste tot unde se află. Sărbători fericite, dragi prieteni!”, a spus Veaceslav Lupov.

Deputatul Partidului „ȘOR”, Vadim Fotescu, s-a alăturat cuvintelor calde și felicitărilor.

„Orheiul este astăzi unul dintre cele mai frumoase și confortabile orașe din Moldova. Sunt fericit pentru localnici și mândru de echipa lui Ilan Șor, datorită căreia toate acestea au devenit posibile! Sunt sigur că mai sunt multe proiecte de importante înainte pe care le realizăm cu succes. Sărbători fericite, dragi orheieni”, a spus acesta despre începerea sărbătorilor de iarnă.

Cu mesaje de felicitare a venit și președintele Partidului „Șansă” Alexei Lungu, care a participat la eveniment împreună cu colegele sale - Victoria Șapa și Cristina Vulpe. El a spus că nu va lăsa pe nimeni să fure sărbătorile de iarnă.

„Bună seara, orheieni! Să ne audă și Președinția! În basmele de peste ocean, există un personaj negativ – Grinch, care an de an încearcă să fure Crăciunul de la oamenii frumoși. Și la Chișinău avem un Grinch, o vrăjitoare, care a vrut să ia Crăciunul din orașul nostru drag, Orhei, dar nu i-a reușit, pentru că în acest oraș sunt cei mai frumoși oameni, care au demonstrat tuturor că Orheiul nu este al lor, ci al nostru, al moldovenilor, indiferent de etnie. Am demonstrat tuturor că suntem un oraș al rezistenței, în care ciuma galbenă nu are ce căuta. Să aveți parte de cele mai frumoase sărbători, alături de echipa lui Ilan Șor”, a subliniat Alexei Lungu. 

Orheiul a fost și va fi capitala sărbătorilor de iarnă! Asigurarea a fost făcută de primarul de onoare și cetățeanul orașului și municipiului Orhei, Ilan Șor, la inițiativa căruia, de aproape zece ani, localitatea se dezvoltă într-un mod spectaculos. De asemenea, Ilan Șor i-a felicitat pe toți cei prezenți la evenimentul de la Orhei cu ocazia inaugurării Pomului de Crăciun și a iluminatului festiv, prin intermediul unei înregistrări video.

În mod tradițional, pentru deschiderea bradului de la Orhei, echipa lui Ilan Șor a pregătit un program special nu doar pentru adulți, ci și pentru copii. De data aceasta, spectacolul s-a numit „Orașul Miracolelor de Crăciun”. Copiii și-au revăzut personajele preferate din desenele animate și s-au distrat alături de animatori. S-au jucat, au cântat, au râs, au participat la concursuri interactive, au bătut din palme și au dansat, iar la final, Moș Crăciun i-a servit cu mandarine.

Atmosfera de sărbătoare a fost creată și de tânăra cântăreață Lia Taburcean, care i-a încântat pe cei prezenți cu melodiile sale ritmate și vesele. Oamenii au cântat împreună cu interpreta și au dansat.

Printre surprizele serii s-a numărat și Minnelli, o interpretă din România (pe numele real Luisa Ionela Luca). Ea a încântat publicul cu hiturile ei precum RamPamPam, Mariola, Pic Poc Pac - despre dragoste, forță și curaj, pe ritmurile căreia vrei să cânți și să dansezi. Sărbătoarea a continuat cu Dj Disco.

Menționăm că doritprii, vor putea admira toate decorațiunile din Orhei pană la sfarsitul sarbatorilor de iarnă. În centrul orașului a fost amenajată și o piață de Crăciun, unde puteți găsi obiecte de artizanat, diverse delicii și alte bunuri.


Accesări: 387

Alte Noutăți

Publicat: 27.02.2024   
Accesări: 90
Stimați cetățeni, Agenția Teritorială Centru a Campaniei Naționale de Asigurări în Medicină (CNAM) Vă aduce la cunoștință faptul că, până la data de 31 martie 2024, inclusiv, sunt aplicate facilități la achitarea primei de asigurare obligatorie de asistență medicală (AOAM) în sumă fixă, în temeiul prevederilor Legii Fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pe anul 2024 nr.420 din 22.12.2023. Citeşte mai mult...
Publicat: 26.02.2024   
Accesări: 148
Primăria municipiului Orhei, împreună cu Casa de Cultură din Orhei, cu sprijinul echipei lui Ilan Șor, pregătește în mod tradițional un amplu program artistic cu prilejul sosirii primăverii. Citeşte mai mult...
Publicat: 23.02.2024   
Accesări: 205
Recent, am oferit ajutoare financiare în valoare de 700 și 1500 de lei pentru 97 de locuitori, pe lângă bătrânii și bolnavii care beneficiază de un sprijin constant. Citeşte mai mult...
Publicat: 22.02.2024   
Accesări: 176
Primarul orașului Orhei, Tatiana Cociu, a invitat locuitorii din toată țara să viziteze o nouă atracție turistică inaugurată în municipiu la inițiativa lui Ilan Șor. Ea se referă la Grădina Publică din Orhei, faima căruia, datorită designului său excepțional și unic, a depășit chiar și granițele țării. Citeşte mai mult...
Publicat: 19.02.2024   
Accesări: 192
Acesta este o adevărată comoară culturală și istorică a țării noastre. Citeşte mai mult...
Publicat: 18.02.2024   
Accesări: 259
La doar două zile de la inaugurare, parcul modernizat din Orhei a adunat sute de vizitatori, care s-au bucurat de atmosfera de poveste și de facilitățile moderne. Citeşte mai mult...
Publicat: 16.02.2024   
Accesări: 515
Promisiunea de a reconstrui parcul din Orhei a fost făcută în timpul campaniei pentru alegerile locale din toamna anului trecut. Echipa lui Ilan Șor are o viziune amplă în ceea ce privește utilizarea spațiilor urbane și are deja o experiență bogată în domeniul amenajării spațiilor verzi. Citeşte mai mult...
Publicat: 16.02.2024   
Accesări: 277
Memoria ostașilor care și-au îndeplinit datoria de internaționaliști dăinuiește peste ani. Citeşte mai mult...
Publicat: 15.02.2024   
Accesări: 286
Le aducem un omagiu de profund respect și recunoștință veșnică pentru devotamentul lor dezinteresat față de Patrie și curajul neclintit. Citeşte mai mult...
Publicat: 15.02.2024   
Accesări: 346
Orheiul este un simbol al progresului și al dezvoltării urbane. Orașul a devenit și mai frumos după ce parcul a fost inaugurat de Ziua Îndrăgostiților, după o reconstrucție completă. Peste 10.000 de persoane au participat la eveniment, care a culminat cu un concert organizat de Primăria Orhei și Fundația de Binefacere „Miron Șor”. Cu această ocazie, primarul de onoare al municipiului Orhei, filantropul Ilan Șor, a dat asigurări că acest oraș va deveni cel mai frumos loc din Moldova și din lume. Citeşte mai mult...
Publicat: 15.02.2024   
Accesări: 259
Școlarizarea copiilor și investirea în generația viitoare trebuie să constituie una din prioritățile statului, iar implicarea mediatorilor comunitari în realizarea acestei cerințe este destul de importantă. Citeşte mai mult...
Publicat: 12.02.2024   
Accesări: 836
Echipa lui Ilan Șor a finalizat un alt proiect de anvergură - în doar câteva luni, a fost renovat parcul din Orhei, care este acum de nerecunoscut. Lucrările au fost efectuate zi și noapte, astfel încât locuitorii municipiului să poată face primele plimbări plăcute, cât mai curând posibil, indiferent de anotimp. Citeşte mai mult...
Publicat: 11.02.2024   
Accesări: 1458
Nu ratați posibilitatea de a deveni parte a unui eveniment nemaipomenit! Filantropul Ilan Șor și echipa lui îi va surprinde plăcut pe cei prezenți cu încă o surpriză. Citeşte mai mult...
Publicat: 10.02.2024   
Accesări: 316
Astăzi se împlinesc 187 de ani de la moartea marelui poet Alexandr Pușkin, geniul recunoscut al literaturii ruse și mondiale. Cu acest prilej, administrația și locuitorii Orheiului au depus flori la bustul clasicului din municipiu, și au ținut cuvântări despre opera sa remarcabilă. Citeşte mai mult...
Publicat: 06.02.2024   
Accesări: 654
La doar câteva luni de la demararea reconstrucției capitale, grădina publică din Orhei va fi inaugurată cu mare fast de Ziua Îndrăgostiților. Cu acest prilej, primăria și Fundația „Miron Șor” organizează un show impresionant – un concert de amploare, numeroase concursuri și un fabulos foc de artificii. Citeşte mai mult...
Publicat: 02.02.2024   
Accesări: 409
Sportivii au fost înalt apreciați pentru rezultatele frumoase obținute în cadrul competițiilor naționale și internaționale de fotbal. Citeşte mai mult...
Publicat: 30.01.2024   
Accesări: 315
Duminică, la OrheiLand a avut loc închiderea oficială a sezonul de iarnă. La finalul acestei perioade magice, am făcut bilanțul și ne-am amintit de impresiile de neuitat, generate de priveliștea celui mai spectaculos parc de distracții din țară – de la atracțiile care au potolit setea de senzații tari, până la momentele speciale de căldură trăite în reședința lui Moș Crăciun. Citeşte mai mult...
Publicat: 29.01.2024   
Accesări: 307
În cadrul întâlnirilor recente cu orheienii, autoritățile au primit un feedback pozitiv cu privire la progresele obținute în cadrul programului de modernizarea a curților blocurilor. Aceasta a fost lansată la inițiativa și cu suportul primarului de onoare Ilan Șor. Citeşte mai mult...
Publicat: 26.01.2024   
Accesări: 296
Ne amintim de milioanele de oameni nevinovați care și-au pierdut viața în unul dintre cele mai întunecate capitole ale istoriei omenirii. Citeşte mai mult...
Publicat: 26.01.2024   
Accesări: 276
Locuitorii blocului nr. 31 de pe strada Vasile Lupu i-au adresat echipei lui Ilan Șor cuvinte de sinceră recunoștință. După reconstrucție capitală, curtea lor este acum de nerecunoscut! Citeşte mai mult...

1 - 20 din 1560

ORHEI ÎN IMAGINI
Vezi galeria foto
Ultima actualizare: Joi, 29 februarie 2024
© 2024 Primaria orașului Orhei - Republica Moldova
Toate drepturile rezervate

 

PAGINA ÎN SUS

Total vizitatori unici: 63789   Total ieri: 1222   Total azi: 737