Ro      Ru      En

 


Prima pagină  »  Revitalizare urbană
Revitalizare urbană
A II-a ședință a Comitetului de Coordonare a procesului de elaborarea Programului de Revitalizare Urbană pentru municipiul Orhei
Publicat: 02.09.2022   

Joi, 25 august 2022, a avut loc ședința Comitetului de Coordonare a procesului de elaborarea Programului de Revitalizare Urbană pentru municipiul Orhei, la care au participat și specialiștii din cadrul ADR Centru.

La ședință, membrul Comitetului de Coordonare Gandrabura Mihail, responsabil de Programul de Revitalizare Urbană, a prezentat raportul cu privire la diagnoza zonelor municipale.

În urma analizei indicatorilor colectați, a fost selectată în calitate de zonă degradată, sectorul Bucuria din municipiul Orhei.

Următoarea etapă constă în înființarea Comisiei Consultative și elaborarea fișelor de proiect a zonei degradate.

Locuitorii din zonă – care cunosc, de fapt, cel mai bine realitățile și necesitățile, precum și alte părți interesate (agenți economici, asociații etc.), devin membri ai Comisiei Consultative.

Pe lângă ședință, Comitetul de Coordonare a efectuat o vizită în teritoriu la zona degradată identificată conform PRU.

Participanții la vizita în teren au analizat zona, au identificat instituțiile existente și au dus discuții cu locuitorii zonei degradate pentru identificarea problemelor existente.

Elaborarea Programului de Revitalizare Urbană pentru municipiul Orhei, va permite finanțarea proiectelor de revitalizare urbană din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală, precum și din alte surse de finanțare disponibile.


Accesări: 718

Alte Revitalizare urbană

Publicat: 22.08.2022   
Accesări: 1011
La data de 19 august 2022, membrul UIP Orhei, specialist principal atragerea investițiilor din cadrul Primăriei municipiului Orhei, Gandrabura Mihail, a participat la training-ul de inițiere „Procesul de Revitalizare Urbană și etapele de realizare a Programului de Revitalizare Urbană”. Citeşte mai mult...
Publicat: 20.06.2022   
Accesări: 952
Vineri, 17 iunie 2022, în incinta Primăriei municipiului Orhei, a avut loc ședința Comitetului de Coordonare a procesului de elaborare a Programului de Revitalizare Urbană pentru municipiul Orhei. Citeşte mai mult...

ORHEI ÎN IMAGINI
Vezi galeria foto
Ultima actualizare: Joi, 18 aprilie 2024
© 2024 Primaria orașului Orhei - Republica Moldova
Toate drepturile rezervate

 

PAGINA ÎN SUS

Total vizitatori unici: 63644   Total ieri: 2225   Total azi: 592